ترانشیپ چیست

ترانشیپ کالا چیست

فهرست مطالب

ترانشیپ کالا چیست؟

ترانشیپ یا ترانشیپمنت کالا به معنای ارسال محموله تجاری به یک مقصد میانی و سپس، ارسال مجدد آن به مقصد نهایی است. ترانشیپ معمولا هنگامی انجام می شود که مسیر مستقیمی برای ارسال کالا وجود نداشته باشد، به انتقال محموله از یک کشتی، هواپیما یا وسیله نقلیه دیگر به وسیله ای دیگر در یک بندر یا فرودگاه نیاز باشد و یا کالاهای کوچکتر به یک محموله بزرگ یا برعکس ادغام شوند. تحریم ها و ممنوعیت های وارداتی در بسیاری از کشورها، تجار و بازرگانان بین المللی را با مشکلات جدی مواجه کرده و ترانشیپ کالا یا استفاده از روش حمل و نقل ترکیبی، به رفع این مشکلات کمک می کند. به عنوان مثال در شرایط تحریم می توان به کمک ترانشیپ، کالاها را به یک کشور دیگر وارد کرده و سپس آن ها را به مقصد نهایی منتقل کرد.  ترانشیپ می تواند هزینه ها و زمان حمل را کاهش دهد و به عنوان یک روش مناسب برای حمل کالاهای بین المللی از طریق مراکز حمل و نقل اصلی استفاده شود.

مزایای ترانشیپ کالا چیست؟

ترانشیپ کالا مزایای متعددی برای حمل و نقل بین المللی کالاها به همراه دارد که مهم ترین آن، کاهش هزینه ها است؛ چرا که در این روش، محموله ها از مسیرهای کوتاه تر با هزینه حمل پایین تر جابجا می شوند. علاوه بر این، روش ترانشیپمنت امکان استفاده از بندرها یا فرودگاه های کلیدی را فراهم می آورد که باعث تقویت دسترسی به بازارهای مختلف می شود.

روش ترانشیپ همچنین به تجار و شرکت های بازرگانی این امکان را می دهد که به کمک کشورهای میانی و واسطه، به راحتی کالاهای خود را از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل کنند. ترانشیپ کالا علاوه بر این، در کاهش قاچاق کالا به طور چشمگیری موثر بوده و اثر تحریم را برای تجار و بازرگانان کمرنگ می کند.

مزایای ترانشیپ کالا

معایب ترانشیپ

ترانشیپ در کنار مزایای زیاد، برخی معایب و چالش هایی نیز به همراه دارد که باید به خوبی ارزیابی شده و آن ها را به حداقل رساند.

در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • تاخیر در زمان تحویل: طولانی تر شدن مسیر کالا باعث افزایش زمان حمل و نقل شده که می تواند منجر به تاخیر در تحویل کالاها شود. به ویژه هنگامی که بندر میانی با مشکلات ترافیکی یا عملیاتی رو به رو باشد، جا به جایی کالاها به زمان بیشتری نیاز دارد.
  • آسیب به کالاها: در این روش به دلیل چندین بار بارگیری و تخلیه کالاها، خطر آسیب های فیزیکی خصوصا برای کالاهای شکننده یا حساس افزایش می یابد. همچنین قرار گرفتن کالاها در بندرهای میانی، احتمال سرقت یا مفقودی کالاها را بیشتر کرده و تهدیدی برای ارزش اقتصادی محموله ها است.
  • افزایش ترافیک و فشار بر بنادر: بندرهایی که به طور عمده برای ترانشیپ کالاها استفاده می شوند، با فشار زیادی از نظر ترافیک و بار عملیاتی مواجه شده که می تواند به کاهش کیفیت خدمات این بنادر و تاخیرهای بیشتر منجر شود.

تفاوت ترانزیت و ترانشیپ

ترانشیپ و ترانزیت، هر دو به فرآیند جابه جایی کالاها از یک مکان به مکان دیگر اشاره داشته اما ترانشیپ در واقع زیر مجموعه ای از ترانزیت کالا بوده و این دو مفهوم، تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند.

ترانزیت به حرکت کالا از یک کشور به کشور دیگر از طریق یک کشور میانه گفته می شود، بدون اینکه کالا در کشور میانه وارد شده یا تخلیه شود.در ترانزیت، کالاها معمولا فقط از طریق این کشور عبور می کنند.

ترانشیپ به جابه جایی کالاها بین کشتی ها یا وسایل حمل و نقل مختلف در یک بندر میانی گفته می شود، که در آن کالاها تخلیه و دوباره بارگیری می شوند تا به مقصد نهایی برسند.

در واقع، ترانزیت بیشتر به معنای عبور محموله از کشور میانه بوده، در حالی که ترانشیپ شامل جابجایی و انتقال کالا در کشور یا بندر میانه است. در ترانزیت، تغییری در مشخصات و ابزار حمل و نقل محموله ایجاد نشده و و کالا صرفا از کشور یا بندر میانی عبور داده می شود، در حالی که در ترانشیپ، کالا در کشور ثالث تخلیه و بارگیری شده و ممکن است تغییراتی نیز در وسیله حمل و نقل ایجاد  شود. به عنوان مثال، کالا پس از تخلیه از کشتی در گمرک کشور میانی، برای انتقال به مقصد نهایی به هواپیما منتقل می شود.

انواع ترانشیپ

ترانشیپ به دو نوع اصلی تقسیم می شود:

  1. ترانشیپ داخلی: این نوع زمانی رخ می دهد که کالاها از یک منطقه یا بندر داخلی به بندر یا منطقه دیگری در همان کشور منتقل می شوند، بدون اینکه از مرزهای بین المللی عبور کنند.
  2. ترانشیپ بین المللی: در این روش، کالاها از یک کشور به کشور دیگر منتقل می شوند. کالاها در ترانشیپ بین المللی، در بندر یا منطقه میانه ای در کشوری دیگر تخلیه و دوباره بارگیری می شوند تا به مقصد نهایی برسند.

علاوه بر این، ترانشیپ از نظر نوع وسیله حمل و نقل نیز به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود که عبارتند از:

  • ترانشیپ کانتینری: در این نوع، کالا در داخل کانتینر قرار گرفته و کانتینر به طور کامل از یک وسیله حمل و نقل به وسیله دیگر منتقل می شود.
  • ترانشیپ فله ای: درنوع فله ای، کالاهای فله ای مانند نفت، غلات، مواد معدنی و …، به طور مستقیم از یک کشتی به کشتی دیگر یا از کشتی به انبار منتقل شده و به بسته بندی خاصی نیاز ندارند.
  • ترانشیپ چندوجهی: در این روش، از ترکیب چندین وسیله نقلیه مختلف مانند کشتی، کامیون، قطار و هواپیما برای رسیدن به مقصد نهایی استفاده می شود.

انواع ترانشیپ

در انتخاب نوع ترانشیپمنت باید به عوامل مختلفی از جمله نوع کالا توجه کرد. برای مثال، برای کالاهای حساس به دما، مواد خطرناک یا کالاهای فله ای باید نوع خاصی از ترانشیپ به کار رود. علاوه بر این، فاصله میان مبدا و مقصد، وضعیت زیرساخت های حمل و نقل در مسیر، و قوانین گمرکی مقصد، هزینه، زمان تحویل و مقررات گمرکی نیز از جمله مواردی هستند که باید در انتخاب نوع ارسال در نظر گرفته شوند تا انتخاب بهینه و مناسبی صورت گیرد.

جمع بندی

ترانشیپ یا ترانشیپمنت کالا به معنای انتقال محموله ها از یک وسیله حمل و نقل به وسیله دیگر در یک بندر یا فرودگاه میانه است تا کالاها به مقصد نهایی خود برسند. این روش معمولا زمانی استفاده می شود که مسیر مستقیم برای ارسال کالا وجود نداشته باشد یا نیاز به جابجایی کالاهای کوچکتر به محموله های بزرگتر یا برعکس باشد. ترانشیپ به ویژه در شرایط تحریم ها یا محدودیت های وارداتی کاربرد دارد و می تواند به تجار کمک کند تا واردات خود را انجام داده و کالاها را از طریق یک کشور میانی به مقصد مورد نظر خود منتقل کنند.

مزایای ترانشیپمنت شامل کاهش هزینه ها و زمان حمل، دسترسی به بازارهای مختلف و کاهش قاچاق کالا است. با این حال، معایبی همچون افزایش احتمال تاخیر، آسیب به کالاها و فشار به بنادر نیز وجود دارد که باید به دقت بررسی و ارزیابی شوند.

در انتخاب نوع ترانشیپمنت، عواملی چون نوع کالا، فاصله بین مبدا و مقصد، وضعیت زیرساخت ها، قوانین گمرکی و هزینه ها باید در نظر گرفته شوند. ترانشیپ می تواند به صورت داخلی یا بین المللی، کانتینری، حمل و نقل فله ای یا چندوجهی بوده و بسته به شرایط مختلف، از یک یا چند وسیله نقلیه برای انتقال کالاها استفاده می شود.

 

ارسال بار به ایران

اصطلاحات بازرگانی خارجی

 

5/5 - (از1مورد)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید