کراس استافینگ

فهرست مطالب

کراس استافینگ (Cross Stuffing) یا کراس استاف یکی از اصطلاحات حوزه حمل و نقل و لجستیک بین المللی است که در آن، محموله وارداتی پس از رسیدن به بندر یا محل تخلیه اولیه، مجددا به کانتینر دیگری منتقل می شود. کراس استافینگ در واقع، یک روش بارگیری و تخلیه کالا است که شامل تعویض کانتینر بوده و معمولا در بنادر یا مناطق آزاد تجاری به کار گرفته می شود.

انتقال بار به کشورهایی که در شرایط تحریم هستند، با مشکلاتی مواجه بوده و نمی توان کالاهای مورد نظر را به صورت مستقیم به این دسته از کشورها ارسال کرد. به همین دلیل، برای ارسال محموله ها به چنین کشورهایی از روش کراس استافینگ استفاده می شود.

CFS چیست؟

CFS مخفف Container Freight Station یا ایستگاه کانتینرها، به ایستگاه یا محلی گفته می شود که در آن کالاها پس از تخلیه و قبل از بارگیری به کانتینر بعدی، بسته بندی، دسته بندی و جمع آوری می شوند. CFS معمولا مکانی در نزدیکی بنادر یا مراکز حمل ونقل بوده که به عنوان یک انبار موقت برای بارچینی کالاها و بارگیری در کشتی یا وسیله حمل بعدی، از آن استفاده می شود.

هزینه کراس استافینگ

هزینه کراس استافینگ

هزینه کراس استاف مجموع هزینه هایی است که برای انجام آن و جابه جایی کالا از یک کانتینر به کانتینر دیگر مورد نیاز است. هزینه کراس استافینگ در واقع شامل هزینه نیروی انسانی، هزینه تجهیزات، هزینه حمل و نقل، هزینه نگهداری کالاها و هزینه گمرک و ترخیص است. این هزینه ها نیز بر اساس چندین فاکتور مختلف مانند نوع کالا،  حجم محموله، بسته بندی و … تعیین می شود. به عنوان مثال، کالاهای خاص مانند کالاهای خطرناک، محصولات حساس به دما یا فاسد شدنی به بسته بندی و شرایط و تجهیزات ویژه ای برای جابجایی و نگهداری نیاز دارند که می تواند هزینه های کراس استافینگ را افزایش دهد. همچنین، محموله های بزرگتر و با حجم بیشتر به تجهیزات و نیروی بیشتری برای جابه جایی و نگهداری نیاز دارند.

هزینه کراس استاف یک عامل مهم و کلیدی در انتخاب این روش بوده و باید با محاسبه و بررسی آن، هزینه ها و زمان خود را به شکل بهینه ای مدیریت کنید. اما باید این را در نظر داشته باشید که هزینه به طور کلی از سایر روش های حمل ونقل بیشتر است. برای اطلاع دقیق تر از قیمت ها و تعرفه ها در محاسبه هزینه کراس استاف، می توانید با کارشناسان ما در ساینا اکسپرس تماس بگیرید تا ضمن دریافت بهترین روش ها برای حمل و نقل و کراس استاف، از قیمت ها و هزینه ها مطلع شوید.

معایب Cross Stuffing

روش کراس استافینگ (Cross Stuffing) در کنار مزایایی که برای واردکنندگان دارد و به عنوان مثال، برای دور زدن تحریم ها به آن ها کمک می کند، معایبی نیز دارد که در اینجا به آن ها اشاره می کنیم:

  • آسیب و خطرات فیزیکی بیشتر برای کالاها
  • زمان بر بودن و پیچیدگی عملیات
  • هزینه های بیشتر و اضافی
  • ریسک های قانونی و گمرکی
  • نیاز به نیروی متخصص و تجهیزات ویژه مانند جرثقیل برای جابجایی بار

به همین دلیل، تصمیم گیری در مورد استفاده از این روش باید با دقت و با توجه به شرایط خاص هر حمل ونقل انجام شود.

تفاوت کراس استاف و ترانشیپ چیست؟

کراس استافینگ (Cross Stuffing) و ترانشیپ (Transshipment) هر دو به انتقال کالاها در حمل ونقل بین المللی مربوط می شوند، اما تفاوت هایی با یکدیگر دارند.

در کراس استافینگ، کالاها بدون دخالت انبار و در بنادر یا ایستگاه های خاص، مستقیما از یک کانتینر به کانتینر دیگری منتقل می شوند.به همین دلیل، کراس استافینگ می تواند به کاهش هزینه  های انبارداری و افزایش سرعت در جابه جایی کالاها مناسب باشد.

اما در ترانشیپ، کالاها ابتدا به یک بندر وارد می شوند و پس از ذخیره سازی موقت، از طریق وسیله حمل و نقل دیگری به مقصد نهایی منتقل می شوند. این روش زمانی استفاده می شود که کالا نیاز به تغییر وسیله حمل یا مسیر داشته باشد و معمولا زمان و هزینه بیشتری نسبت به کراس استافینگ دارد.

کاربردهای کراس استاف

کراس استافینگ (Cross Stuffing) کاربردهای مختلفی در صنعت حمل ونقل و لجستیک دارد، از جمله :

  • زمانی که کالاهای ترانزیتی به مقصد نهایی نمی رسند و تنها از یک کشور عبور می کنند، کراس استافینگ برای انتقال سریع به مقصد بعدی استفاده می شود.
  • کراس استاف همچنین برای کشورهایی که در شرایط تحریم قرار دارند، راهکار بسیار مناسبی است و این امکان را فراهم می کند تا بدون حمل مستقیم کالاها به بنادر آن کشور، صادرات و واردات انجام شود.
  • کراس استاف علاوه بر تحریم ها در هر شرایط دیگری که مسیر مستقیمی از بندر مبدا به بندر مقصد نباشد نیز، مورد استفاده قرار می گیرد.
  • همچنین در صورتی که در بندر مقصد، فضای کافی برای دریافت بار و تخلیه آن وجود نداشته باشد، می توان از طریق کراس استاف، محموله ها و کالاهایی با اندازه های کوچک را تقسیم بندی و جداسازی کرد.

کاربردهای کراس استاف

سوالات متداول کراس استافینگ

کراس استافینگ چیست؟

کراس استافینگ فرآیندی است که طی آن کالاها بدون ورود به انبار، در یک بندر میانی از یک کانتینر مستقیما به کانتینر دیگری منتقل شده و سپس به مقصد نهایی ارسال خواهند شد.

چه زمانی از کراس استاف استفاده می شود؟

وقتی کالاها در مسیر ترانزیتی بوده و نباید در کشور واسطه ترخیص شوند، از کراس استافینگ استفاده می شود. همچنین در شرایط تحریم یا هنگامی که فضای بندر مقصد محدود باشد، از کراس استافینگ استفاده می شود.

آیا کراس استاف برای همه انواع کالاها مناسب است؟

خیر، برخی کالاها مانند مواد خطرناک، فاسدشدنی یا حساس که به شرایط خاصی برای نگهداری نیاز دارند، برای کراس استافینگ نیستند.

آیا برای کراس استافینگ نیاز به مجوز گمرکی است؟

بله، معمولا این فرآیند تحت نظارت گمرک انجام می شود و نیاز به مجوز ترانزیت یا اسناد گمرکی خاص دارد.

 

جمع بندی

کراس استافینگ (Cross Stuffing) یکی از روش های مهم در حمل ونقل بین المللی است که در آن کالاها از یک کانتینر به کانتینر دیگر منتقل می شوند، بدون اینکه وارد انبار شوند. این فرآیند به ویژه در شرایطی مانند تحریم ها، زمانی که حمل ونقل مستقیم به کشور مقصد امکان پذیر نبوده و یا برای کالاهایی که باید سریعا به مقصد دیگری منتقل شوند، کاربرد دارد. همچنین، این روش برای کاهش هزینه های انبارداری و تسریع در انتقال کالا به کار می رود.

هزینه های کراس استافینگ شامل هزینه های نیروی انسانی، تجهیزات، حمل ونقل و گمرک بوده و به عوامل مختلفی مانند نوع کالا، حجم محموله و … بستگی دارد.

اگرچه کراس استافینگ مزایای زیادی از جمله دور زدن تحریم ها را دارد، معایبی مانند ریسک آسیب به کالا، هزینه های بیشتر، نیاز به نیروی متخصص و … را نیز به همراه دارد. بنابراین، این روش باید با توجه به شرایط خاص هر حمل ونقل انتخاب شود.

 

مطالب دیگر :

کد ساتا چیست؟

گواهی مبدا چیست؟

 

5/5 - (از1مورد)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید