اصطلاحات بازرگانی خارجی

اصطلاحات بازرگانی خارجی

فهرست مطالب

نگله (Negle) چیست؟

نگله (Negle) یک کلمه و اصطلاح هندی بوده که در بنادر و گمرکات جنوب کشور به عنوان یک واحد برای کالاهای بسته بندی نشده، رایج و متداول شده است. واحد نگله که به مفهومی وسیع تر از عدل اشاره دارد، برای اقلامی مانند یک شاخه تیر آهن، یک شمش فلزی سنگین، یک دستگاه ماشین بدون لفاف، اتومبیل یا تراکتور که در اقلام مانیفست و بارنامه یک واحد را تشکیل می دهد، به کار می رود.

کارنه تیر (TIR Carnet)

کارنه تیر (TIR) یک سند بین المللی برای حمل و نقل کالا است که به وسیله آن، محموله ها بدون نیاز به بازرسی و تشریفات گمرکی در هر مرز، از کشورهای مختلف عبور می کنند. کارنه تیر شامل اطلاعات محموله و مسیر حمل بوده و در طول مسیر، گمرک ها تنها به بررسی صحت کارنه و مدارک مربوطه می پردازند، نه خود محموله. کارنه تیر از این طریق، امکان حمل و نقل کالاها را از مرز یک کشور به کشور دیگر با سرعت بالاتر فراهم می کند.

کارنه تیر (TIR Carnet)

کارنه آ. ت . آ ( A.T.A )

کارنه آ.ت.آ (ATA Carnet) که به آن برگ آتا، سند آتا یا کارنه آتا نیز گفته می شود، یک سند گمرکی بین المللی است که برای واردات موقت کالا به کشورهای خارجی و بازگشت آن ها به کشور مبدا استفاده می شود. به کمک این سند گمرکی، پرداخت حقوق گمرکی و مالیات در هنگام واردات و صادرات کالا به طور موقت حذف شده و نیازی به انجام تشریفات گمرکی نیست.

کارنه تریپتیک

کارنه ترپتیک (Triptyque) یک سند گمرکی بین المللی است که برای عبور از یک کشور به کشور همسایه توسط سواری یا وسیله نقلیه شخصی کاربرد داشته و هنگام ورود و خروج توسط ماموان گمرک و پلیس مهر وامضا می گردد.

کارنه دو پاساژ (CPD)

کارنه دو پاساژ (Carnet de Passages en Douane) یک دفترچه عبور گمرکی است که برای عبور ترانزیتی وسایط نقلیه از کشور های مختلف استفاده می شود. این دفترچه گمرکی به صورت ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۵ برگ با اعتبار یک ساله است که در هر بار عبور از یک کشور، یک برگ آن باطل می شود.

بارنویسی

بارنویسی ماموران مخصوص و هنگام تخلیه کالا از وسایل نقلیه انجام می شود که در آن، جزئیات کالا به طور دقیق و مرحله به مرحله در اسنادی به نام برگ بارنویسی یا تالی ثبت شده و برای تطبیق با بارنامه و مانیفست مورد استفاده قرار می گیرد. این ماموران که به آنها بارنویس یا تالی من (Tally Man) گفته می شود، مسئول ثبت تعداد و نوع کالاهای تخلیه شده هستند.

مکاسیر

مکاسیر به کالاهایی گفته می شود که بسته بندی آن ها مانند کارتن، صندوق یا پوشش های دیگر دچار آسیب شده و محتویات داخلی آن ها نیاز به مراقبت و نگهداری ویژه دارد. این نوع کالاها معمولا از نظر ایمنی و حفظ کیفیت به دقت بیشتری نیاز دارند و در نتیجه باید به صورت جداگانه و با دقت بالا مورد توجه قرار گیرند. کالاهای مکاسیر در انبارهای مخصوص و با شرایط خاص نگهداری شده و بسته بندی های آسیب دیده را در مکان های کوچک، بسته و قفل شده قرار می دهند. نگهداری صحیح و تحت شرایط کنترل شده برای کالاهای مکاسیر بسیار حائز اهمیت است تا از آسیب های بیشتر و کاهش ارزش کالا جلوگیری شود.

کابوتاژ (کران بری)

کابوتاژ یا کران بری به حمل و نقل کالا از یک بندر یا گمرک در یک کشور به بندر یا گمرک در کشور دیگر از طریق کشورهای همجوار گفته می شود که معمولا از مسیرهای دریایی یا زمینی کشورهای همسایه، انجام می گیرد. فرآیند کابوتاژ نیازمند رعایت تشریفات گمرکی خاص است و دو نوع اظهارنامه گمرکی برای آن وجود دارد. یکی از این اظهارنامه ها در هنگام خروج کالا از بندر یا مرز مبدا تنظیم می شود که اظهارنامه کابوتاژ و دیگری در هنگام ورود کالا به بندر یا گمرک مقصد تنظیم می شود که اظهارنامه ورود کالای کابوتاژی نام دارد.

DGR: Dangerous Goods Regulations

DGR (Dangerous Goods Regulations) مجموعه مقررات و دستورالعمل هایی است که برای حمل و نقل کالاهای خطرناک مانند مواد شیمیایی، مواد قابل اشتعال، گازهای تحت فشار یا سایر مواد مضر وضع شده اند. این مقررات شامل تعیین نوع بسته بندی، برچسب گذاری، مستندسازی و آموزش کارکنان در خصوص نحوه برخورد با این گونه کالاها بوده و هدف اصلی آن، کاهش ریسک های ناشی از حمل و نقل مواد خطرناک و جلوگیری از حوادث و آسیب های احتمالی در حمل و نقل است.

COO: Certificate of Origin

COO (Certificate of Origin) یا گواهی مبدا یک سند رسمی است که نشان دهنده منشا یا کشور تولیدکننده یک کالا است. گواهی مبدا به ویژه در تجارت بین المللی برای تعیین تعرفه های گمرکی، ارزیابی تعرفه های وارداتی و تطبیق با مقررات تجاری و مالیاتی کشور مقصد استفاده می شود. گواهی مبدا معمولا توسط اتاق بازرگانی یا مراجع معتبر در کشور صادرکننده کالا ارائه می شود.

 

بررسی و مقایسه شیپینگ و دراپ شیپینگ

حمل و نقل فله

 

امتیاز دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید